- 2 cup (450 ml) süt
- 1 paket toz vanilya (varsa vanilya çubuğu daha iyi olur)
- 3 yumurta sarısı
- 1/4 cup (50 gr) toz şeker
- 2 çorba kaşığı (20 gr) un
- 2 çorba kaşığı (20 gr) mısır nişastası
- İsterseniz 2-3 damla muz aroması veya 2 kaşık portakal veya limon kabuğu rende
Yapılışı :
1. Bir tencereye sütü koyup kaynamaya bırakın. Tam kaynamaya başlarken altını kapatıp toz vanilyayı ekleyin. Çubuk vanilya kullanıyorsanız bıçakla ortadan yarıp baştan sütün içine bırakın.
2. Isıya dayanıklı büyükçe bir cam kasede yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpın. Unu ve mısır nişastasını da eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.
3. Sıcak sütü sürekli çırparak kasedeki karışıma ekleyin. (Çubuk vanilya kullandıysanız sütü eklerken çubuğu içinden alıp, çekirdeklerini bir bıçakla sıyırarak karışıma ekleyin). Aroma kullanacaksanız onu da ekleyin.
4. Karışımı tekrar bir sos tenceresine alıp ocağa alın orta ateşte sürekli karıştırmaya devam ederek kıvam alana kadar pişirin.
5. Kıvamı krema haline geldiğinde ocağı kapatıp kremayı tekrar cam kaba alıp mikserle çırpın ve kremaya değecek üzerine bir streç film sararak soğumaya bırakın.
Not: Kremayı kullanacağınız yere göre daha katı olmasını isterseniz sütü 50-100ml azaltabilirsiniz veya biraz daha yumuşak bir krema isterseniz 50-100ml süt ekleyebilirsiniz. Ancak bu ölçü tam kıvamında oluyor.
Afiyet olsun..
4. Karışımı tekrar bir sos tenceresine alıp ocağa alın orta ateşte sürekli karıştırmaya devam ederek kıvam alana kadar pişirin.
5. Kıvamı krema haline geldiğinde ocağı kapatıp kremayı tekrar cam kaba alıp mikserle çırpın ve kremaya değecek üzerine bir streç film sararak soğumaya bırakın.
Not: Kremayı kullanacağınız yere göre daha katı olmasını isterseniz sütü 50-100ml azaltabilirsiniz veya biraz daha yumuşak bir krema isterseniz 50-100ml süt ekleyebilirsiniz. Ancak bu ölçü tam kıvamında oluyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder