1500 kg kuzu kuşbaşı
3 yemek kaşığı tereyağ
5 orta boy soğan
6 orta boy domates
1-2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Beğendi için;
5 bostan patlıcan
Beşamel sos (2 su bardağı süt/2 kaşık un/2 kaşık tereyağ/Bir tutam tuz)
2 su bardağı rende kaşar Hazırlanışı
Beğendisi için: Patlıcanları ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyelim. (Ben közlemek için teflon tava kullandım) kabuklarını soyup,suyunu iyice süzdürüp ince doğrayın. Beşamel sosu ölçüsüne göre hazırlayın. Beşamel sos yoğun kıvama gelince patlıcanları ve tuzu ilave edin. İyice harmanlayın. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karıştırıp erimesini sağlayın.
Tencereye etleri yerleştiriniz.Etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurunuz. Ardından tereyağı, küçük kesilmiş soğanları ve sarımsağı ekleyin. 3 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri, baharatları, 2.5 bardak sıcak su ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
Servis tabağının ortasına patlıcan beğendiyi yerleştirip üzerine kuzu etini alın. Izgarada pişirilmiş domates, biber ve taze biberiye ile süsleyip servis yapın.
Not:
Patlıcan pürenize, beşamel sosu ilave ederseniz kıvamı yakalamanız daha kolay olacaktır.
Beşamel sosu; güvendiğiniz bir beşamel sos tarifine göre de hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder