1 paket güllaç yufkası (12 adet)
2 litre süt
4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Süsleme için;
File badem
File antep fıstığı
Hindistan Cevizi
Nar
Yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın, ılınması için ateşten alarak bekletin. Belirlediğiniz yayvan kabın içersine(ben fırın tepsisi kullandım) 1. güllaç yaprağını parlak kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. (kabınızın şekline göre yaprakları parçalara ayırarak koyabilirsiniz) Üzerine 1-2 kepçe ılınmış süt gezdirerek iyice ıslatın, bu şekilde 5-6 kat daha yaprak dizdikten sonra bolca file badem ve hindistan cevizi serpin. Bundan sonra tekrar üzerine diğer güllaç yapraklarını ilave ederek bu yapraklarıda sütle ıslatıp yumuşamalarını sağlayın. Soğuması için buzdolabına alarak bekletin. Eğer süt kaldıysa belli aralıklarla dolaptaki güllaca ilave edin. Soğuyan güllacın üstünü file antep badem ve nar taneleri ile süsleyerek, dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
Not: Her katta süt ile ıslatmayı unutmayın ve bastırmayı ihmal etmeyiniz.
Süsleme için fındık, toz yeşil fıstık, ceviz ve kivi, çilek gibi mevsim meyeveleri de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder