- Kare milföy hamuru
- 1 haşlanmış patates
- Rendelenmiş kaşar
- 1 yumurta sarısı, biraz sütle çırpılmış
- Susam, tuz, kırmızı toz biber
Yapılışı :
1. Milföy hamurlarını 10 dakika kadar dışarıda bekletip yumuşatın.
2. Haşlanmış patatesle kaşarı karıştırıp biraz tuz ve kırmızı toz biber serpin.
3. Milföy hamurlarını ortadan 2'ye kesip bir tarafına 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup, diğer tarafı üzerine kapatıp 3 kenarından çatalla bastırarak kapatın.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 210 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder