24 Mayıs 2012 Perşembe

PATATESLİ KAŞARLI MİLFÖY BÖREK

Malzemeler :
  • Kare milföy hamuru
  • 1 haşlanmış patates
  • Rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta sarısı, biraz sütle çırpılmış
  • Susam, tuz, kırmızı toz biber
Yapılışı :

1. Milföy hamurlarını 10 dakika kadar dışarıda bekletip yumuşatın.
2. Haşlanmış patatesle kaşarı karıştırıp biraz tuz ve kırmızı toz biber serpin.
3. Milföy hamurlarını ortadan 2'ye kesip bir tarafına 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup, diğer tarafı üzerine kapatıp 3 kenarından çatalla bastırarak kapatın.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 210 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika  pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder