24 Mayıs 2012 Perşembe

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ

Resim yazısı ekle
Malzemeler :

  • 1 kg taze bezelye (kabuklu halde)
  • 1 büyük patates (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 1 parça tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 havuç (uzunlamasına 4'e bölünüp kuşbaşı doğranmış)
  • 1 soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı :
1. Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın
2. Düdüklü tencereye sırasıyla tavuk, havuç, soğan, bezelye, patates ve sarımsağı koyup üzerine salça, su, yağ ve baharatları ekleyip tencerenizin gerektirdiği şekilde pişirin (Ben elektrikli Sinbo düdüklü tencerede Et ayarında pişirdim)
3. Tencerede de geç pişenden başlayarak en son suyunu ekleyerek pişirebilirsiniz.
4. Pişen yemeğinizin üzerine bol dereotu ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder