27 Ağustos 2012 Pazartesi

3 PEYNİRLİ HAŞHAŞLI BÖREK

Malzemeler :

  • 5 taze günlük yufka
  • Bolca dil peyniri, beyaz peynir, kaşar peynir 
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Yapılışı :
1. Harç için yumurta, sıvıyağ ve sütü çukur bir kapta çırpın
2. Peynirleri küçük küçük doğrayıp karıştırın
3. Dikdörtgen bir borcamın içerisine yağlı kağıt serip bir yufkayı kenarları dışarıda olacak şekilde serin ve fırçayla harçtan her yerine bolca sürün. Üzerine bir kat yufkayı buruşturarak serip harcından yine bolca sürün ve bu şekilde 3. ve 4. katın arasına da peynirleri paylaştırarak tepsi böreği şeklinde tüm katları tamamlayın.
4. Kenarlardan sarkan yufkaları da düzgün bir şekilde kapatıp üzerine harcı sürün ve kalan sos varsa her tarafına gezdirin.
5. En üste de bolca haşhaş serpin.
6. 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

Not: Böreğin üstü çıtır çıtır, içi kabarık ve su böreği gibi oluyor, en önemli nokta harcını her katta bolca kullanmak ve yufkaların çok taze olması..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder