27 Ağustos 2012 Pazartesi

ACIBADEM KURABİYELİ FRAMBUAZ SOSLU ŞEFTALİ TATLISI

Malzemeler :
  • 2 şeftali
  • 1 acıbadem kurabiyesi (ufak ufak parçalanmış)
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 küçük paket şeftali suyu
  • 2 çubuk tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Krem şanti
  • Frambuaz sos (ben Dr Oetker'in hazır küçük paketlerinden kullandım, isterseniz kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
Yapılışı :
1. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan 2'ye bölüp tencereye alın. Üzerine toz şekeri gezdirip, su, şeftali suyu, tarçın ve vanilyayı da ekleyerek kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını kapatmadan önce bir yağlı kağıdı uygun boyutta keserek şeftalilerin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dk şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Şeftalileri ve içinde piştiği suyu ayrı ayrı soğutun.
3. Servis yaparken şeftalilerin üzerine birer kaşık suyundan gezdirin, oyuk kısmına acıbadem kurabiyesi parçalarını koyup üzerine krem şantiyi ekleyin, en üste ve tabağın kenarlarına da frambuaz sos dökün.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder