- 2 kabak
- 1 kırmızı biber
- 2 dilim beyaz peynir
- 1 avuç dolmalık fıstık
- Nane
- Dereotu
- Fesleğen
- Balzamik sos
- Limon
- Tuz
- Zeytinyağ
1. Kabakları ve biberleri halka doğrayıp çukur bir kabın içerisinde tuz ve zeytinyağ ile harmanlayın.
2. Izgara tavasında kabakların her 2 yüzünü ve biberleri pişirin.
3. Fıstıkları rengi dönene kadar kavurun.
4. Tabağa kabakları dizip üzerine biberleri koyupüzerlerine tuz, limon ve balzamik sos gezdirin. Yeşillikleri ince kıyıp ekleyin, beyaz peyniri küp küp dilimleyip yeşilliklerle hafif karıştırın. En üste de fıstıkları serpip biraz daha sos ve zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder