Malzemeler : (2 kişilik)
- 200 gr bonfile veya antrikot (şerit şerit doğranmış)
- 2 büyük patlıcan (közlenmiş)
- 1 kırmızı biber (közlenmiş)
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Yapılışı :
1. Bonfileleri biraz sıvıyağda yapışmaz tavada veya ızgarada pişirin.
2. Patlıcan ve biberleri çok ince küçük küçük kıyın.
3. Bir tencerede tereyağını eritip sarımsakları ekleyip bir iki kez çevirin ve hemen patlıcan ve biberi ekleyin. Birkaç dakika bu şekilde pişirin. Tencerenin içindeki patlıcana yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
4. Servis için tabağın ortasına patlıcanı yayın üzerine etleri dizin. Ben kenarına domates ve üzerine fesleğen yaprağıyla servis yaptım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder