10 Aralık 2012 Pazartesi

20 DAKİKADA TENCERE BÖREĞİ

Malzemeler :

  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • İç malzeme olarak ben peynir ve sucuk kullandım, isteğinize bağlı..
Yapılışı :
  1. Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice karıştırarak harcı hazırlayın. Yapışmaz bir tencereyi fırçayla yağlayın.
  2. 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tencerenin dibine yayın.
  3. 2. yufkayı harcın olduğu kaba elinizle kırpın, her tarafına harcın bulaşmasını sağlayıp bir çatalla süzerek alıp tenceredeki yufkanın üzerine yayın.
  4. Üzerine peynirleri ve sucukları döşeyin
  5. 3. yufkayı da 2. yufka gibi kırpıp harca bulayıp peynirlerin üzerine yayın.
  6. Yufkanın dışarıda sarkan kısımlarını güzelce böreğin üstünü kapatacak şekilde kapatın.
  7. Muhtemelen harcınız bitmiş olacaktır, harç kabında 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile 1 çorba kaşığı sütü karıştırıp böreğin kapattığınız yerlerinin üzerine ve aralarına bir fırça yardımıyla sürün.
  8. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu koyup kapağını kapatıp orta ateşte 8-10 dakika pişirin, tersini çevirip bir de bu şekilde 8-10 dakika pişirin.
Çayı demleyip, bardakları hazırlayıncaya kadar gibi kısa bir sürede harika lezzetli bir börek oluyor, su böreği kıvamında ama su böreği gibi yağlı değil..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder