- 3 yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- İç malzeme olarak ben peynir ve sucuk kullandım, isteğinize bağlı..
Yapılışı :
- Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice karıştırarak harcı hazırlayın. Yapışmaz bir tencereyi fırçayla yağlayın.
- 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tencerenin dibine yayın.
- 2. yufkayı harcın olduğu kaba elinizle kırpın, her tarafına harcın bulaşmasını sağlayıp bir çatalla süzerek alıp tenceredeki yufkanın üzerine yayın.
- Üzerine peynirleri ve sucukları döşeyin
- 3. yufkayı da 2. yufka gibi kırpıp harca bulayıp peynirlerin üzerine yayın.
- Yufkanın dışarıda sarkan kısımlarını güzelce böreğin üstünü kapatacak şekilde kapatın.
- Muhtemelen harcınız bitmiş olacaktır, harç kabında 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile 1 çorba kaşığı sütü karıştırıp böreğin kapattığınız yerlerinin üzerine ve aralarına bir fırça yardımıyla sürün.
- Tencerenin üzerine bir kağıt havlu koyup kapağını kapatıp orta ateşte 8-10 dakika pişirin, tersini çevirip bir de bu şekilde 8-10 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder