- 250 gr un
- 125 gr tereyağ / margarin (eritmeyin, biraz yumuşamış olması yeterli)
- 2 dolu çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 dolu çorba kaşığı irmik
- 1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- Antep fıstığı veya fındık
- 2 bardak su
- 2 bardak toz şeker
- 1/4 limon
Yapılışı :
- İlk önce şerbeti hazırlayıp ılıtmak gerekiyor. Suyla toz şekeri karıştırıp içine kabuğuyla birlikte limonu atın ve kıvam alına kadar 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Şekerpareler için yoğurma kabınızda önce tek başına tereyağ veya margarini yoğurup iyice krema kıvamına getirin. Sonra, un, pudra şekeri, irmik, vanilya, kabartma tozunu ekleyip yağla beraber yoğurun ve yumurtayı ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurgan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp hafif bastırın, üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla hafif çizerek şekil verin ve ortalarına birer fıstık batırın.
- 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler sıcakken hızlıca bir borcama alıp üzerine şerbetini gezdirin.
Şekerpare tadında çok hafif şerbetli harika kurabiyeler oluyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder