28 Kasım 2012 Çarşamba

KREMALI ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler :

  • 3 yufka
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı erimiş tereyağ
  • 2 yumurta
  • 250 gr donmuş ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 100 ml krema
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir veya tel peynir
  • Susam, muskat, tuz
Yapılışı :
  1. Böreğin içi için soğanı biraz sıvı yağla kavurup, ıspanağı ekleyip kavurun, en son noktada kremayı ekleyip 2-3 dakika pişirin (kremayı çeksin yeter çok pişirmeyin) ve üzerine biraz tuz ve muskat rendesi serpin. Harcın sulanmasını istemiyorsanız üzerine bir avuç irmik serpebilirsiniz. Soğuyunca peynirle karıştırın.
  2. Sos için sıvı malzemeleri güzelce karıştırın.
  3. Bir borcamı yağlayıp altına yağlı kağıt serin ve sonrası bildiğiniz tepsi böreği.. en önemlisi sosu yufkalara bol bol sürün, üzerine susam veya çörekotu serpin.
  4. 190 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder