- 6 yumuşak domates
- 1 çorba kaşığı un
- 1 küçük paket domates püresi
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar
- 3 dilim tost ekmeği
- Tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
- Domateslerin kabuklarını soyup, domates püresi ve 1 kaşık un ile birlikte rondoda güzelce çekin.
- Tencerede yağı ısıtıp bu karışımı ve biraz tuz ekleyin kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayıp domatesin kokusu çıkınca sütü ve suyu ekleyin, bir 10 dakika kadar pişirin. İstediğiniz kıvamda olması için gerekiyorsa biraz daha su veya süt ekleyebilirsiniz.
- Tost ekmeklerini kızartın biraz kuruyup sertleşmesini bekleyin, küçük küpler halinde kesip, yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ısıtın, yağ iyice kızınca içine ekmekleri atın 3-4 dakika kızartıp tavadan alın.
- Çorbayı üzerine bu kıtır ekmekle, biraz kaşar rendesiyle ve biraz kuru fesleğen serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder