28 Kasım 2012 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI (Ayşe)

Malzemeler : (2 kişilik)

  • 6 yumuşak domates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 küçük paket domates püresi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Rendelenmiş kaşar
  • 3 dilim tost ekmeği
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
  1. Domateslerin kabuklarını soyup, domates püresi ve 1 kaşık un ile birlikte rondoda güzelce çekin.
  2. Tencerede yağı ısıtıp bu karışımı ve biraz tuz ekleyin kaynayana kadar karıştırın.
  3. Kaynayıp domatesin kokusu çıkınca sütü ve suyu ekleyin, bir 10 dakika kadar pişirin. İstediğiniz kıvamda olması için gerekiyorsa biraz daha su veya süt ekleyebilirsiniz. 
  4. Tost ekmeklerini kızartın biraz kuruyup sertleşmesini bekleyin, küçük küpler halinde kesip, yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ koyup ısıtın, yağ iyice kızınca içine ekmekleri atın 3-4 dakika kızartıp tavadan alın.
  5. Çorbayı üzerine bu kıtır ekmekle, biraz kaşar rendesiyle ve biraz kuru fesleğen serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder