Malzemeler :
- 100 gr tereyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1/4 limonun suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 10 adet tane incir reçeli veya incir şekerlemesi
- 2 su bardağı un
1. Sütün içine limonu sıkın. (ilk bunu yapıp diğer hazırlıkları yapana kadar bir 10-15 dk beklesin, kekin kıvamının ve lezzetinin püf noktası bu bence, yabancıların buttermilk dediği şeyi yapmış oluyorsun.)
2. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve açın. Kek kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayın.
3. Un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu eleyin, karıştırın.
4. Çırpma kabına oda sıcaklığında yumuşamış yağı bıçakla parçalara bölün (ben mikrodalganın en düşük ayarında 2 dk ısıtıp yumuşattım), üzerine toz şekeri ve yumurtaları ekleyin ve iyice karışıncaya kadar 5 dakika çırpın.
5. Yumurtalar karıştığında, limon kabuğunu rendeleyip, süt-limon karışımını (buttermilk) ekleyin, çırparken unlu karışımı ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
6. İncirleri küçük küçük doğrayıp bir kapta unlayın ve tahta bir kaşıkla kek hamuruna karıştırın.
7. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (45 dakika kadar) pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder