- 1 su bardağı İspir fasulyesi (1 gece önceden temiz suda bol tuzla ıslatılmış)
- 250-300 gr kuşbaşı et
- 1 büyük soğan (küçük doğranmış)
- 1-2 yeşil biber (halka halka doğranmış)
- 1 büyük domates (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kaynamış su
1. Fasulyeleri yarı çiğ kalacak şekilde tuzlu suda haşlayın. Haşlanırken üzerinde oluşan köpüğü mümkün olduğunca başında durarak bir kaşıkla alın.
2. Tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup soğanları kavurun, eti ekleyin.
3. Etin rengi dönerken biber ve domatesi ekleyin bir 3-4 dakika bu şekilde kavurun.
4. Salçaları da iyice karışırıp 10 dakika kadar tencerenin kapağını kapatıp tüm malzemelerin iyice özdeşleşmesini sağlayın.
5. Fasulyeleri ve fasulyelerin üzerini geçecek kadar kaynamış suyu da ekleyip, dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber serpin.
6. Tencerenin ağzı kapalı şekilde yaklaşık 40 dakika kadar (fasulyenin önceden ne kadar haşlandığına ve cinsine bağlı olarak) fasulyeler yumuşayıncaya kadar arada sırada karıştırarak pişirin. Bir taşım daha pişmeli dediğiniz noktada ateşi kapatın.
7. Yemeği dilediğiniz boyutta güveç kaplara alın, üzerine kırmızı toz biber serpip ve alt-üst modunda 200 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder