10 Aralık 2012 Pazartesi

BİBERİYELİ PATATES

Malzemeler : (2 kişilik)

  • 2 büyük boy patates
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı biberiye otu
  • 1 çay kaşığı  kırmızı toz biber
Yapılışı :
  1. Patateslerin kabuklarını soyup iri iri küpler halinde doğrayıp bol tuzlu suda haşlayın, süzün.
  2. Soğanları yarım veya 1/4 halka halinde ince ince doğrayın, yapışmaz bir tencerede veya tavada pembeleşene kadar şekeri de ekleyip karamelize edin.
  3. Soğanların rengi dönerken biberiyeyi ekleyin.
  4. Soğanlar kavrulunca patatesi ve kırmızı toz biberi de ekleyip patatesleri ezmeden iyice tüm malzemelerin birbirlerine karışmasını sağlayın, 5 dakika çevirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Özellikle ızgara balığın yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder