- 2 büyük boy patates
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı biberiye otu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı :
- Patateslerin kabuklarını soyup iri iri küpler halinde doğrayıp bol tuzlu suda haşlayın, süzün.
- Soğanları yarım veya 1/4 halka halinde ince ince doğrayın, yapışmaz bir tencerede veya tavada pembeleşene kadar şekeri de ekleyip karamelize edin.
- Soğanların rengi dönerken biberiyeyi ekleyin.
- Soğanlar kavrulunca patatesi ve kırmızı toz biberi de ekleyip patatesleri ezmeden iyice tüm malzemelerin birbirlerine karışmasını sağlayın, 5 dakika çevirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Özellikle ızgara balığın yanına çok yakışıyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder