25 Şubat 2013 Pazartesi

KÖFTELİ PATATES

Malzemeler :

  • 500 gr dana kıyma (19 adet köfte çıktı)
  • 1 büyük soğan (rendelenmiş)
  • 2/3 bardak galeta unu
  • 1/3 bardak süt
  • Tuz, karabiber
  • 2-3 büyük patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 bardak kaynamış su
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı :

1- Köfte için kıyma, soğan, tuz, karabiber, galeta unu ve sütü güzelce yoğurun ve yuvarlak şekillendirip buzdolabında bekletin
2- Tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup kızdırın.
3- Patatesleri biraz kalınca (1 parmak kalınlığında) halka halka doğrayıp bir kağıt havlu ile kurulayarak, kızgın yağda, önlü arkalı tam pişirmeden kızartın.
4- Patatesleri yağlarından süzerek bir borcama düzgünce dizin, tavada kalan yağla bir fırça yardımıyla borcamı yağlayabilirsiniz.
5- Domatesleri halka halka doğrayın
6- Her patatesin üzerine bir köfte, köftenin üzerine de bir dilim domates yerleştirin.
7- Salçayı biraz tuz ve karabiber ekleyip kaynamış suda açın ve borcama sosu dökün.
8- Sarımsakları ortadan ikiye bölüp sosun içerisine atın.
9- 190 dereceye ısıtılmış fırında tüm malzemeler iyice pişene kadar (35-40 dk) pişirin.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder