- 500 gr dana kıyma (19 adet köfte çıktı)
- 1 büyük soğan (rendelenmiş)
- 2/3 bardak galeta unu
- 1/3 bardak süt
- Tuz, karabiber
- 2-3 büyük patates
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 bardak kaynamış su
- 2 diş sarımsak
Yapılışı :
1- Köfte için kıyma, soğan, tuz, karabiber, galeta unu ve sütü güzelce yoğurun ve yuvarlak şekillendirip buzdolabında bekletin
2- Tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup kızdırın.
3- Patatesleri biraz kalınca (1 parmak kalınlığında) halka halka doğrayıp bir kağıt havlu ile kurulayarak, kızgın yağda, önlü arkalı tam pişirmeden kızartın.
4- Patatesleri yağlarından süzerek bir borcama düzgünce dizin, tavada kalan yağla bir fırça yardımıyla borcamı yağlayabilirsiniz.
5- Domatesleri halka halka doğrayın
6- Her patatesin üzerine bir köfte, köftenin üzerine de bir dilim domates yerleştirin.
7- Salçayı biraz tuz ve karabiber ekleyip kaynamış suda açın ve borcama sosu dökün.
8- Sarımsakları ortadan ikiye bölüp sosun içerisine atın.
9- 190 dereceye ısıtılmış fırında tüm malzemeler iyice pişene kadar (35-40 dk) pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder