- 2 kabak
- 1 havuç
- 1 orta boy patates
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 soğan
- 1 sarımsak
- 2 domates
- Sıcak su
- 4 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- Dereotu
- Kuru nane
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
Yapılışı :
- Kabak, havuç ve patatesi uzunlamasına biraz irice, domates, soğan ve sarımsakları da küçük küçük doğrayın.
- Bir tencerede yağı biraz ısıtıp soğanı kavurun, havuçları ve bulguru ekleyip biraz da kavurun ve biraz sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 3-5 dakika havuçların ve bulgurun yumuşamasını sağlayın.
- Kabak, patates, domates ve sarımsağı ekleyip biraz çevirdikten sonra üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip tuz ve şekeri serpip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişince altını kapatıp üzerine nar ekşisi gezdirip, bol kuru nane serpin ve soğuyunca ince kıyılmış dereotuyla servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder