6 Şubat 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BULGURLU KABAK

Malzemeler :

  • 2 kabak
  • 1 havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1/2 çay bardağı bulgur
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 2 domates
  • Sıcak su
  • 4 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Dereotu
  • Kuru nane
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
Yapılışı :
  1. Kabak, havuç ve patatesi uzunlamasına biraz irice, domates, soğan ve sarımsakları da küçük küçük doğrayın.
  2. Bir tencerede yağı biraz ısıtıp soğanı kavurun, havuçları ve bulguru ekleyip biraz da kavurun ve biraz sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 3-5 dakika havuçların ve bulgurun yumuşamasını sağlayın.
  3. Kabak, patates, domates ve sarımsağı ekleyip biraz çevirdikten sonra üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip tuz ve şekeri serpip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Pişince altını kapatıp üzerine nar ekşisi gezdirip, bol kuru nane serpin ve soğuyunca ince kıyılmış dereotuyla servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder