- 1 bardak bulgur
- 1 büyükçe kırmızı biber (küçük kare şeklinde doğranmış)
- 5 adet yeşil soğan (küçük küçük doğranmış)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 bardak kaynar su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı :
1. Tencereye sıvı yağı koyup ısınınca soğanları biraz öldürün ve kırmızı biberleri de biraz yumuşatın.
2. Bulguru yıkayıp süzüp tencereye ekleyip biraz kavurun.
3. Kaynar suyu ekleyip hafif karıştırın ve biraz tuz ve kırmızı toz biberi serpip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
4. Pişince üzerine biraz tereyağ koyup karıştırın ve ocağı kapatıp 5 - 10 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder