- 2 patates
- 1 küçük paket Pınar Labne
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1- 2 kaşık sarımsak tozu
- 1 avuç taze kaşar rende
Yapılışı :
1. Patateslerin kabuklarını soyup halka halka ince ince doğrayın. Mandolin rendeniz varsa daha kolay olur.
2. Fırın kabınızı yağlayın.
3. Aralarda boşluk kalmayacak şekilde bir kat patates dizip üzerine sarımsak tozu serpip labne peynirinden sürüp, malzemeler bitinceye kadar bu şekilde kat kat dizin.
4. 200 dereve ısıtılmış fırında üzerine bir yağlı kağıt ile kapatarak 30 dakika pişirin, çıkarıp kaşar rendeyi serpip kaşar eriyip kızarana kadar bir 10-15 dakika daha pişirin.
5. Et, tavuk, balık yemeklerinizin yanında lezzetli bir garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder