20 Mayıs 2013 Pazartesi

PRATİK ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA

Malzemeler :

  • 5 yaprak milföy
  • 1 büyük kase çilek
  • 2 paket Dr Oetker hazır dolgu kreması (ben kakaolu olandan kullandım ama sade olan da güzel olur)
  • Soğuk süt
  • Pudra şekeri
Yapılışı :

1. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın, biraz yumuşamalarını bekleyip ortadan 2'ye kesin.
2. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip milföyleri dizin, 210 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve soğumalarını bekleyin.
3. Çilekleri halka halka doğrayıp biraz pudra şekeri ile karıştırın.
4. Dolgu kremasını üzerinde yazan tariften 50 ml eksik sütle çırparak hazırlayın.
5. Bir bıçakla pişmiş ve soğumuş milföyleri nazikçe boylamasına 3 kata ayırmaya çalışın. Bazılarını ayırmak zor oluyor, onları da 2 katta bırakabilirsiniz.
6. Kat aralarına krema sürüp çilekleri dizin.
7. Buzdolabında soğuttuktan üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder