20 Mayıs 2013 Pazartesi

PORTAKALLI VE BADEMLİ BROWNIE

Malzemeler :

Kek için :* 2 paket (80 gr x2) Eti Portakallı Bademli Bitter Çikolata
* 100 gr iri doğranmış kabuksuz badem
* 135 gr tereyağı (yumuşamış)
* 135 gr pudra şeker
* 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
* 4 yumurta
* 6 yemek kaşığı toz badem
* 40 gr un
* 1 tutam tuz
* 10 ml portakal likörü (isteğe bağlı)
* 1 paket vanilya
* 1/2 minik şişe Dr Oetker Butter/Vanille aroma
Sos için :

* 100 gr yoğun bitter çikolata 
* 120 ml krema 
* 1 tatlı kaşığı bal 
* 1 yemek kaşığı toz şeker 
* 15 gr tereyağı


Yapılışı :
1. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
2. Akları bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.
3. Çikolatayı benmaride eritin.
4. Tereyağı, şeker ve portakal kabuğunu çukur bir kapta çırpıp, üzerine, çırpmaya devam ederek, teker teker yumurta sarılarını ekleyin.
5. Erimiş çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.
6. Toz badem ile unu ve vanilyayı harmanlayıp çikolatalı karışıma ekleyin.
7. Kullanacaksanız portakal likörünü ve aromayı ekleyin.
8. Yumurta akını da ekleyerek tahta veya silikon bir kaşıkla söndürmeden karıştırın.
9. En son da bademleri de ekleyip karıştırdıktan sonra, karışımı 20x20 boyutunda, yağlı kağıt serili fırın kabına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
10 . Sos için, krema, bal ve şekeri tencerede karıştırıp ısıtın. Çikolatayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Servis yaparken brownileri kare kare dilimleyip, üzerine sostan dökün. Brownileri daha sonradan mikro dalgada hafif ısıtıp servis yaparsanız da çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder