- 2 parça tavuk göğüs
- 2 dal biberiye
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1 paket krema
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
1. Tavuğu şerit şerit dilimleyip 2 saat önceden tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin.
2. Tavaya biraz yağ koyup ısınırken içine ortadan 2'ye böldüğünüz sarımsakları ve biberiyeyi dal olarak atın, yağa tadı geçsin, yağ ısınınca tavukları atın.
3. Sarımsaklar biraz renk değiştirince tavadan alın, yanmasın, bu arada biberiyeler de dallarından kopacak, kararanları yanmadan tavadan alın.
4. Tavukların her tarafı iyice kızarınca kremayı ekleyip, koyulaşıncaya kadar bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
5. Tavukları servis ederken üzerine taze biberiye dalları serpiştirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder