4 Mart 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PAZI SAPI

Malzemeler :

  • 1 demet pazı sapı ve yapraklarının bir kısmı (iri iri doğranmış)
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 1 avuç dolusu bulgur
  • 1 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Sıcak su
Yapılışı :
1. Tencereye zeytinyağını koyup soğanları kavurun.
2. Soğanların rengi dönünce, bulguru yıkayıp ekleyin ve 2 dakika kavurduktan sonra üzerine biraz (1/2 su bardağı kadar) sıcak su ve  tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatıp bir kaç dakika bulgurlar yumuşayıp suyu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin.
3. Pazıyı ve sarımsağı ekleyip üzerine karbonatı serpin ve yapraklar hafif ölünceye kadar birkaç dakika kavurun.
4. 1,5 - 2 bardak kadar sıcak suyun içerisinde salçayı eritin ve tencereye dökün. 2 adet kesme şekeri ekleyin. Saplar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
5. Pişmeye yakın tuz ve limon suyunu da ekleyin.

Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder