Cup ölçünüz yoksa normal boy bir su bardağı kullanabilirsiniz
Bu malzemelerle 35-40 adet top kek çıkabiliyor.
- 3/4 cup kakao
- 3/4 cup kaynar su
- 3 cup un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 1/2 cup tereyağ
- 2 1/4 cup toz şeker
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- Varsa 4-5 damla Dr Oetker Vanilya aroması
- 1 cup yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 paket çikolata (benmaride eritilmiş, keklerin üzeri için)
- Çeşitli süsleme şekerleri, damla çikolata çeşitleri
Yapılışı :
1. Kakao ve kaynar suyu bir kasenin içerisinde iyice eriyinceye kadar karıştırın.
2. Başka bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzu eleyin.
3. Tereyağ ve toz şekeri bir sos tenceresinde kısık ateşte iyice eriyinceye kadar karıştırın, karıştırma kabınıza alıp 4-5 dakika, soğuyuncaya kadar mikserle çırpın.
4. Tereyağlı şekerli karışıma çırpmaya devam eder teker teker yumurtaları ekleyin.
5. Kullanacaksanız vanilya aromasını ve kakaolu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin.
6. Yine çırpmaya devam ederek sırayla unlu karışımın yarısını, sonra yoğurdun yarısını, sonra da tekrar unlu karışımın kalan yarısını ve yoğurdun kalan yarısını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
7. Muffin kalıplarınızın içine kek kağıtlarından yerleştirin ve kağıtların yarısını fazla geçmeyecek şekilde hamuru paylaştırın.
8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika kadar (+)(-)5 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar kekleri pişirin.
9. Kekler soğuyunca üzerine benmaride erittiğiniz çikolatadan 1'er kaşık sürüp şekerler ve damla çikolatalar ile süsleyin. Ben kağıtlarım pembe olduğu için frambuazlı damla çikolata ve pembe kalp şekerler ile süsledim.
Çekilmiş badem, fındık, ceviz, hindistancevizi veya rendelenmiş çikolata parçaları da güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder