6 Mart 2013 Çarşamba

KOKO KURABİYE


Malzemeler :
  • 3 yumurtanın beyazı
  • 300 gr toz şeker
  • 1 + 2/3 bardak hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 30 gr un
  • Tuz
Yapılışı :
1. Yapışmaz bir tavaya yumurta aklarını koyup üzerine bir tutam tuz serpin, hindistan cevizi, vanilya ve şekeri de ekleyip, tahta bir kaşıkla hepsini güzel bir şekilde karıştırın.
2. Ocağın altını kısık ateşte açıp, sürekli karıştırarak bu karışımı 8 dakika boyunca pişirin.
3. 8 dakika sonunda malzemeler akışkan bir hale gelecek, ocağı kapatın ve en az 15 dakika oda ısısında soğumaya bırakın.
4. Karışım soğuyunca üzerine unu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamurun kıvamı torbayla sıkılabilecek bir kıvamda olmalı.
5. Şekillendirme için 2 yöntemi kullanabilirsiniz. Birincisi malzemeyi krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla biraz dolgun yuvarlaklar şeklinde sıkmak. İkincisi de küçük cupcake kağıtlarının içine bir kaşıkla doldurmak. Resimdeki gibi her ikisini de denedim, tavsiyem, varsa cupcake kağıtlarında pişirmektir. Her ikisinde de üst kıtır kıtır, orta yumuşak ve alt biraz daha sert, yani tam olması gerektiği gibi, pastanelerdekinden daha da güzel oldu, ancak cupcake kağıtlarındaki daha dolgun olduğu için ortadaki yumuşak kısım daha fazlaydı, daha güzeldi. Bir ufak not daha, kağıtlarınız çok kalın değilse 2 tane içiçe koyup kullanın.
6. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında, eğer sıkma torbası yöntemiyle yapacaksanız 15-20 dakika, cupcake kağıtlarında yapıyorsanız + 10 dakika daha üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirin. Soğuyunca pişirdiğiniz ilk kağıttan ayırıp yeni kağıtların içerisinde servis etmeniz daha iyi olur, çünkü doğal olarak sakızımsı bir kurabiye olduğu için hafif yapışıyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder