18 Mart 2013 Pazartesi

DEREOTLU BEYAZ PEYNİRLİ MISIR EKMEĞİ

Malzemeler :

  • 2 bardak mısır unu
  • 1 bardak beyaz un
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 1/4 bardak süt
  • 1/4 bardak zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak sıcak su
  • Birkaç dal kıyılmış taze dereotu
  • Varsa 2 tatlı kaşığı kuru dereotu
  • 2-3 dilim küçük küpler halinde doğranmış beyaz peynir
  • Yağlamak için tereyağ
Yapılışı :
1. Un, tuz, şeker, kabartma tozu ve karbonatı bir kaba eleyin ve karıştırın.
2. Ortasına yoğurt, süt, zeytinyağ ve suyu ekleyin.
3. Tahta bir kaşıkla tüm malzemeleri güzelce karıştırın, dereotu ve peyniri ekleyin. Çok pürüzsüz olması gerekmiyor. Kıvam olarak kek hamurundan daha yoğun, ekmek hamurundan daha cıvık, kaşıktan boşaltınca sakızımsı bir şekilde akan bir hamur olması gerekiyor.
4. Fırını önceden 200 dereceye ısıtıp, ekmeği yapacağınız fırın kabı veya uygun bir tepsiyi fırında biraz bekletip ısıtın.
5. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine biraz tereyağ sürün ve sıcak olan tepsiye hamuru boşaltın.
6. Fırına vermeden önce hamurun üzerini düzeltip üzerine bıçakla kesilecek dilimlerin çizgisini önceden hafifçe çizin.
7. 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirdikten sonra, bir 10 dakika soğutup önceden belirlediğiniz yerlerden keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder