250 gr tel kadayıfı
1/2 su bardağı yağ (sıvı yağ ve eritilmiş teryağ)
2 irice ayva (rendelenmişi 2 su bardağı olacak kadar)
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı
Tel kadayıfı mutfak robotunda ufalayın. Bir kabın içine ufalanmış tel kadayıfını ve yağı koyup elinizle iyice ovun. Yağ ile ovulmuş tel kadayıfının 1/3ünü 12 gözlü top kek kalıbının gözlerine bastırarak paylaştırın.
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdek ve çekirdek yataklarını temizledikten sonra rendeleyin. İçine 1/2 su bardağı toz şeker koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine tarçını ve dövülmüş cevizi ekleyin. Tüm bu karışımı yağlanmış tel kadayıfının kalan 2/3ü ile karıştırıp yoğurun. Ortaya çıkan bulamacı kek kalındaki tel kadayıflarının üzerine yine bastırarak yerleştirin.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini dövülmüş ceviz ya da fıstık ile süsleyip, kaymakla ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder