23 Ocak 2012 Pazartesi

KAYIK KABAK

Malzemeler : (4 kişilik)

  • 2 kabak
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Dereotu ince kıyılmış  veya toz fesleğen (isteğe bağlı)
  • Sarımsak (2 diş)
  • Kırmızı toz biber
  • Kaşar rende

Yapılışı :

1. Bir çorba kasesine 2 kaşık zeytinyağını koyun sarımsakları ortadan 2ye bölüp ekleyin, diğer hazırlıkları yapana kadar zeytinyağında beklesin, sonra çıkaracağız
2. Kabakları tencerin kapağı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar 10-15 dk haşlayın
3. Sudan aldığınız kabakları uzunlamasına 2ye bölün, 4 adet yarım kabağınız oldu
4. Uygun bir borcamı sıvıyağla yağlayın
5. Bir çay kaşığı ile kabakların içini sıyırıp içinden sarımsakları aldığınız yağın içine koyun
6. Bu karışıma beyaz peyniri, tuzu ve istiyorsanız dereotu veya fesleğeni ekleyip karıştırın
7. Kabağın oyuk yerlerinde su kalmışsa ya kırmadan eğerek dökün ya da temiz bir peçeteyi bastırıp sularını alın ve hazırladığınız karışımı içlerine paylaştırın
8. Üzerine kaşar rendeleyip 180 derece fırında 10-15 dk kaşarların rengi dönene kadar pişirin
9. Servis yaparken üzerine kırmızı toz biber serpin.

Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder