Malzemeler :
- 3 yemek kaşığı nescafe
- Dr Oetker Rom aroması (2-3 damla)
- 200 gr Pınar Labne veya Trakya Çiftliği Labne (Sütaş veya İçim tavsiye etmiyorum)
- 3/4 cup Tikveşli krema (Diğer markalar sıvı oluyor, tercih etmeyin)
- 1/3 cup pudra şekeri
- 1 paket kedi dili bisküvi
- Toz kakao
Yapılışı :
1. Nescafeyi 3 kaşık sıcak suyla eritin ve bir kasede 150 ml süte karıştırın
2. Labne, krema ve şekeri mikserle çırpın rom aromasını ekleyin 10 dk buzdolabında bekletin
3. Ben genelde tek kişilik porsiyonlar halinde yapmayı seviyorum, böyle yapmak için 1 kedidilini ortadan ikiye bölün, her iki tarafını 3'er saniye nescafeli süte batırıp ıslatın. Uzun tutmayın, çok sulanmasın
4. Islattığınız bisküviyi tek kişilik kabınızın dibine yanyana koyun üzerine 2 kaşık krema koyun ve tekrar 1 kedi dilini ortadan bölüp ıslatıp üzerine krema koyun
5. En üstüne çay süzgeciyle kakao serpin servis yaparken nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz
Not : Çok çok daha pratik yapmak isterseniz 1 paket Dr Oetker Tiramisu yap tozunu 350 ml soğuk sütle çırpın ve biraz rom aroması ekleyin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder