Malzemeler :
- 1 su bardağı un (100 gr)
- 1/4 su bardağı kako (25 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 90 gr toz şeker (robotta çekilmiş olacak)
- 2 yemek kaşığı tereyağ (25 gr)
- 1 yumurta (çırpılmış)
- 1 tatlı kaşığı portakal suyu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
1. Un, kakao, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı karıştırın ve üzerine robotta çekilmiş şekeri ekleyin.
2. Tereyağını koyup parmak uçlarınızla ekmek kırıntıları görünümüne gelene kadar yoğurun.
3. Çırpılmış yumurtayı ve portakal suyunu ekleyip hamuru toparlayın ve streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
4. Pudra şekerini bir kaseye koyun.
5. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın ve pudra şekerinin içinde yuvarlayın.
6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine dizin
7. Mantar şeklini vermek için hamurların üzerine çapından daha küçük birşeyle örneğin bir sirke şişesi kapağı olabilir, geniş pipetler olabilir hafifçe bastırın
8. 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, daha uzun tutmayın. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra zaten sertleşiyor, içinin de hafif yumuşak bir kıvamı olması gerekiyor.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder