20 Ocak 2012 Cuma

PATATESTEN HAVUÇLAR

Malzemeler 
  • 3-4 tane orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı rende soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 4-5 dal maydanoz
Yapılışı: Patatesi haşlayıp patates eziciyle ezelim. Bir tavada  öncelikle sıvıyağda soğanı kavuralım ardından salçayı ekleyerek soteleyelim. Ezilmiş patatesi,tuzu ve baharatlarıda ekleyip iyice karıştıralım.1-2 dakika kavurup altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle havuç şekline getirerek servis tabağına alalaım. İnce uçlu bıçakla tıpkı havuçta olduğu gibi küçük kesikler oluşturalım. Son olarak maydanoz dallarını havuçların tepelerine saplayıp servis yapalım.


Patatesten havuçlar hazır afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder