- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri iyice karıştırın
- Karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın
- Kalan karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın
- Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozunu karıştırın
- Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyip karıştırın
- Küçük bir kare borcamı sıvıyağla yağlayıp karışımı içine dökün
- Mikrodalga fırının en yüksek ayarında ortalama 8-11 dakikada pişirin
- Pişerken ilk 4 dakikadan sonra ve sonrasında 1-2 dakikada bir kontrol edin, gerekiyorsa kabı yarım tur çevirin
- Çok pişerse kurur, kürdanı ortaya batırdığınızda kürden temiz çıkmalı ve keke dokununca oldukça yumuşak çıkmalı
- Keki fırından çıkarınca 9 dilime veya daha küçük dilimlere bölün
- Hemen kek sıcakken önce kesik yerlerinden sonra da tamamına ayırdığınız sıvı karışımı dökün, isterseniz birkaç kaşık döktükten sonra bardağa biraz daha süt ekleyebilirsiniz
- Keki sıcakken yanında dondurma veya kremayla, soğuduğunda üzerine hindistanceviziyle servis edebilirsiniz.
- İsterseniz hamura ceviz veya vişne parçaları da ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder