19 Ocak 2012 Perşembe

MİKRODALGA KEKİ



Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı
  1. Süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri iyice karıştırın
  2. Karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın
  3. Kalan karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın
  4. Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozunu karıştırın
  5. Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyip karıştırın
  6. Küçük bir kare borcamı sıvıyağla yağlayıp karışımı içine dökün
  7. Mikrodalga fırının en yüksek ayarında ortalama 8-11 dakikada pişirin
  8. Pişerken ilk 4 dakikadan sonra ve sonrasında 1-2 dakikada bir kontrol edin, gerekiyorsa kabı yarım tur çevirin
  9. Çok pişerse kurur, kürdanı ortaya batırdığınızda kürden temiz çıkmalı ve keke dokununca oldukça yumuşak çıkmalı
  10. Keki fırından çıkarınca 9 dilime veya daha küçük dilimlere bölün
  11. Hemen kek sıcakken önce kesik yerlerinden sonra da tamamına ayırdığınız sıvı karışımı dökün, isterseniz birkaç kaşık döktükten sonra bardağa biraz daha süt ekleyebilirsiniz
  12. Keki sıcakken yanında dondurma veya kremayla, soğuduğunda üzerine hindistanceviziyle servis edebilirsiniz.
  13. İsterseniz hamura ceviz veya vişne parçaları da ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder