Malzemeler:
- 50 g tereyağ+50 g margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1/4 limonun suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
1. Sütün içine limonu sıkın. (ilk bunu yapıp diğer hazırlıkları yapana kadar bir 10-15 dk beklesin, kekin kıvamının ve lezzetinin püf noktası bu bence, yabancıların buttermilk dediği şeyi yapmış oluyorsun.)
2. Fırını 175 dereceye ayarlayın ve açın. Kek kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayın.
3. Un, vanilya, kabartma tozu ve tuzu eleyin, karıştırın.
4. Çırpma kabına oda sıcaklığında yumuşamış yağı bıçakla parçalara bölün (ben mikrodalganın en düşük ayarında 2 dk ısıtıp yumuşattım), üzerine toz şekeri ve yumurtaları ekleyin ve iyice karışıncaya kadar 5 dakika çırpın.
5. Yumurtalar karıştığında süt-limon karışımını (buttermilk) ekleyin, çırparken unu ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
6. Hamuru 2 parçaya ayırın. Bir parçasına 3 yemek kaşığı sıcak suyla kakaoyu bir bardakta karıştırıp ekleyin, sıvı olmuyor, macun gibi oluyor ama hamurla karıştığında sorun kalmıyor, diğer yarısına rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
7. Kek kalıbına yemek kaşığı ile sırasıyla vanilyalı ve kakaolu hamurdan 1 sıra koyun. Üst sıraya da aynı şekilde vanilyalı hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerine vanilyalı gelecek şekilde hamuru koyun
8. Bıçak veya tahta kaşığın sapıyla hamuru sağa sola düz şekilde ve S şeklinde karıştırın.
9. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (45 dakika kadar) pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder