25 Ocak 2012 Çarşamba

SÜZME SEBZE ÇORBASI


Malzemeler
2 patates
1 havuç
1 kabak
1 kereviz
1.5 çorba kaşığı tereyağ
2 soğan
2 çorba kaşığı un
7-8 su bardağı et suyu (veya bulyon ilaveli su)
2-3 dilim ekmek
Tuz, pulbiber

Yapılışı:
Patates, havuç, kereviz, kabak ve soğanları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Yağı tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleştirin. Sebzeleri ilave edip 5 dakika kavurun. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve et suyunu ilave edip 30 dakika kadar pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirin ya da blenderle ezin. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp teflon tavada veya fırında kızartın. Çorbayı kaselere alıp kızarmış ekmek ve pulbiber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
  




Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder