23 Ocak 2012 Pazartesi

ÇİKOLATA ŞELALESİ

Malzemeler : (4-6 adet)

  • 150 gr bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr tereyağ

Yapılışı:

1. Çikolata ve tereyağını küçük parçalara bölüp benmari usulü eritin.
2. Un, şeker, tuz, vanilya ve yumurtaları çırpın
3. Eriyen çikolatalı karışımla karıştırın
4. En rahat olan varsa silikon muffin kalıpları kullanmak, yosa küçük cam fırın kapları da olabilir iyice yağlayın, karışımı kalıplara paylaştırın, kalıpların tamamını doldurmayın.
5. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin
6. servis yapacağınız tabaklara ters çevirip kalıptan çıkarın. Sıcakken servis yapın. Üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanında dondurmayla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder