Malzemeler (2 kişilik)
* 200 gr kuşbaşı et (evde kuzu şiş vardı, ben onunla yaptım, tercih sizin)
* 8-10 adet arpacık soğan (bütün)
* 1 küçük havuç (küp küp kesilmiş)
* 2 taze patates (küp küp kesilmiş)
* 1 sivri biber (doğranmış)
* 3 yemek kaşığı konserve bezelye
* 1 domates (küp küp kesilmiş)
* 2 mantar (doğranmış)
* Kekik, pul biber, tuz
Yapılışı
1. Teflon tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup iyice ısıtın.
2. Etleri ekleyip sulandırmadan çevirin.
3. Etlerin rengi değişmeye başlayınca soğanları ekleyin.
4. Soğanlar pembeleşince patates, havuç ve biberi de ekleyip bir süre malzemeler hafif yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin.
5. Kekik, pul biber ve tuzu ekleyin.
6. Domates ve mantarı da ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
7. Bir borcama kenarlardan yeterince çıkacak kadar yağlı kağıdı yerleştirin.
8. Tenceredeki karışımı kağıdın içerisine alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı su gezdirin.
9. Kağıdı düzgün bir şekilde kenarlarından kapatın.
10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk. pişirin. Servis yaparken üzerine kekik serpin
11. Yanında üzeri beyaz peynirli erişte veya sade pilavla afiyetle yiyin :)
Özellikle fazla kişi için yapılacaksa borcamın içinde tek pakette yapılması oldukça pratik
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder