Malzemeler (yaklaşık 12 -15 biber için)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 büyük soğan doğranmış
- Yarım paket kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığından biraz az tarçın
- 3 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığından az dolma baharı
- Tuz
- Karabiber
- Her biber için avucunuzun içi kadar kırık pirinç
- Ezik domates, süslemek için
Yapılışı
1. Zeytinyağını ısıtıp, içine soğanı, fıstığı, kuş üzümünü ekleyin kavurun
2. Pirinci ekleyip karıştırın
3. Tüm baharatları ekleyip pirincin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin
4. 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin, pişerken tadına bakın baharatları damak tadınıza göre ayarlayın
5. İç harç biraz soğuduktan sonra biberlerin içine doldurup domates ile kapatıp tencereye dizin
6. Tencereye biberlerin 1/3üne gelecek kadar kaynamış su koyup pişirin.
Ben piştikten sonra dolmaları bir farın kabına alıp, içi su dolu bir kap içerisinde 190 derecede üzerleri kızarıncaya kadar fırınladım ve fırından çıkarınca bir kaşık yardımıyla içlerine doğru tencerede kalan suyundan gezdirdim.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder