23 Ocak 2012 Pazartesi

YAYLA ÇORBASI


Malzemeler :
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kaynamış süt
  • 9-10 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • tuz

Yapılışı

1. Suyu kaynatıp tenceye koyun, içine pirinci atıp pirinç yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar haşlayın
2. Bu sırada (ben rondoda yapmayı tercih ediyorum) yoğurt, süt, un ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvama alıncaya kadar karıştırın.
3. Kaynayan sudan 2 servis kaşığı kadar yoğurtlu karışıma yavaş yavaş karıştırıp inceltin.
4. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan pirinçli suya ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp 10 dakika pişirin
5. Tuzu en son ekleyin, çorba kesilmesin
6. Bir tavada tereyağını eritip içine naneyi ekleyin ve bu karışımı da çorbaya karıştırın.
7. İşin püf noktası yoğurtlu karışımla kaynayan suyu birden karıştırmamak, yavaş yavaş ısıta ısıta karıştırmak ve nane, ne kadar bol koyarsanız o kadar gidiyor.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder