14 Mart 2012 Çarşamba

AYVA TATLISI

Malzemeler :
* 3 ayva
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 6 adet karanfil
* 2 çubuk tarçın
* 100 gr kadar lohusa şekeri veya çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası
* 1,5 su bardağı su
* 1 limon
* İçine 1 yemek kaşığı tereyağ, 2 elma (rendelenmiş), 2 çorba kaşığı toz şeker veya ayva reçeli
* Üzerine kaymak ve kırık ceviz


Yapılışı :
1. Ayvaların kabuklarını soyup 2'ye bölün ve çekirdekli kısımlarını oyup bir kenarda saklayın
2. Ayvaları limonla ovup limonlu suda bir 10 dakika kadar bekletin.
3. Tencereye suyu, 1 bardak toz şekeri, karanfili, tarçını, lohusa şekerini koyup kaynamaya başlayınca içine ayvaları dizin ve çekirdekleri de suya atıp ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Bu sırada tereyağı eritip, rendelenmiş elmaları şekerle yumuşayıncaya kadar pişirin.
5. Ayvalar yumuşayınca bir fırın kabına alıp oyuk kısımlarına elmalı içi veya reçeli paylaştırın, yarım su bardağı toz şekeri üzerlerine serpip tencerede kalan sosu üzerlerine gezdirin.
6. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika daha pişirin.
7. Ayvalar soğuduğunda kaymak ve ceviz ile servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder