14 Mart 2012 Çarşamba

MANTARLI BONFİLE

Malzemeler :
* 4-5 dilim çok inceltilmemiş bonfile
* 10-15 adet orta boy kestane mantarı (Ortadan 2'ye bölünüp saplarıyla beraber küçük doğranmış)
* 1 kutu Tikveşli krema
* Tuz, karabiber3 pul biber
* Tereyağ, zeytinyağ
* 1/2 su bardağı kaşar rende


Yapılışı:
1. Bonfilelerin her iki tarafına tuz ve karabiber dökün.
2. Yapışmaz bir tavaya 2 kaşık zeytinyağ koyup, dumanı çıkana kadar yağı kızdırın ve dumanlar çıkmaya başlarken eti atın. Her 2 tarafını da yüksek ateşte 2'şer dakika pişirip tavadan alın.
3. Başka bir tavada tereyeyağı eritip içine mantarları atın, suyunu verip çekince kremayı boşaltın ve etleri de ekleyip toplam 5 dakika her 2 tarafını pişirin.
4. Bir fırını kabını çok az sıvı yağla yağlayıp eti alın, üzerine sosu dökün onun da üzerine kaşar rendesini ve pul biberi serpip 180 derece fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar 10-15 dk pişirin.


Afiyet olsun.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder