13 Mart 2012 Salı

ISLAK KEK

Malzemeler :
* 4 yumurta
* 1,5 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 4 yemek kaşığı kakao
* 2/3 bardak sıcak su
* 1/3 bardak süt
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çimdik tuz
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
* Üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 bardak süt karışımı


Yapılışı :
1. Yumurtaları şekerle 3-5 dakika çırpın, sıvı yağı, tarçnı ve limon kabuğunu ekleyin
2. Sıcak suda kakaoyu karıştırıp sütü ekleyin bunu da yumurta karışımına ekleyip karıştırın.
3. Bir kapta un, vanilya, kabartma tozunu, tuzu karıştırıp sıvı karışıma ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın.
4. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına karışımı döküp 180 derecede 55-60 dakika kadar pişirin.
5. Kek ılınınca kalıptan çıkarıp üzerine kürdanla delikler açın, bir kaşıkla kakaolu sütü her tarafına dökün, tamamı fazla gelebilir döktüğünüz süt birkaç saniye kekin üzerinde kalıp hemen emilmiyorsa daha fazla dökmeyin.


Oldukça hafif ve puf bir kek. Bir dahaki sefer üzerine ganaj krema (kremayı ısıtıp içerisinde eşit miktarda çikolatayı eritin) ile deneyeceğim, çok yakışacağını tahmin ediyorum.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder