2 yufka
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Fırınlarken kullanmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı
1litre su
1 adet et bulyon
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın ve soyarak küçük parçalar halinde doğrayın.Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Patatesleri ve baharatları ekleyerek 2 dakika daha kavurarak ocaktan alın. Yufkalarınızı üçgen şeklince 4 eşit parçaya bölün. Geniş taraflarına patatesleri koyarak sarın ve gül böreği gibi dolayın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin, açılmamaları için 1’er kürdan takın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Tencereye 1 litre suyu alın, içine 1 adet et bulyonu atın ve kaynatın. Fırından çıkan böreklerinizi kaynayan et suyuna atın ve 1 dakika kadar suyu çekmesini bekleyin.Suyunu çeken börekleri servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre yağda yakılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder