12 Mart 2012 Pazartesi

SEMRACIM USULU ELMALI TART

Malzemeler :
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 2 kahve fincanı erimiş tereyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yumurta, akı hamura, sarısı üzerine
* Aldığı kadar un
* 2 elma rendelenmiş
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:
1. Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın ve unu ekleyerek çok sert olmayan, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan bir avuç kadarını ayırıp geri kalanını yağladığınız tart kalıbınıza elinizle yayın.
2. İç için elmaları tozşeker ve tarçınla tereyağında biraz çevirin. Elmalı içi hamurun üzerine yayın.
3. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp sepet şeklinde elmaların üzerine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
4. Semra anneciğimizin tabiriyle "fırın ısındığı zaman tartı atın, olduğu zaman alın" :)))

Afiyet olsun ..

Artık benim tarifim budur :) 185 derecede yaklaşık 60-65 dk pişirdim, işte bu tarifle ilk denemem ve sonuç :



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder