Malzemeler
10-12 adet sosis
5 adet mantar (isteğe göre)
1 yemek kaşığı salça (mümkünse domates-biber karışık)
1 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Dereotu
Hazırlanışı
Sosisleri ince ince doğrayın. Mantar kullanacaksanız mantarlarıda küçük küçük doğrayın. Tereyağını ve salçayı tavaya alarak kokusu çıkana kadar kavurun. Mantarları tavaya ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine ketçap,sosis ve tuz ekleyerek 3-4 dakika daha orta ateşte kavurun. sıcak suyu sosislerin üzerine ekleyin. Sosisler suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Pişen sosislerin üzerine inca kıyılmış dereotu ekleyerek karıştırarak servis yapın.
Not: Makarna yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder