13 Mart 2012 Salı

MİNİK KUMPİR

Malzemeler
5-6 patatates
1 çay bardağı haşlanmış bezelze
1 çaybardağı minik doğranmış kornişon turşu
7-8 adet minik doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Karabiber
Ketçap
Mayonez

Hazırlanışı
kabukları soyulmuş patatesleri haşlayın, sıcakken rendeleyin. Üzerine tereyağ,tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.  Ele yapışmayan bir hamur kıvamına geldiğinde üzerini örterek soğumaya bırakın. Havuç,bezelye, turşu ve zeytinleri karıştırın. Patatesli harcınız soğuduğunda bir yemek kaşığı kadar alın ve muffin kağıdının içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. (Bu işlem için muffin kalıbının içine kağıdı koyup harcı bastırarak
kenarlarına yapıştırın, daha sonra kalıptan çıkarıp avucunuzda iç harcını doldurun). Harcı doldurduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Ketçap ve mayonezi servis etmeden hemen önce ilave edin.

Afiyet olsun..
·            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder