13 Mart 2012 Salı

FİNCAN BÖREĞİ

Malzemeler
3 yufka
200 gr. beyaz peynir
8-10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
Çörekotu veya susam


Hazırlanışı
Beyaz peyniri derin bir kaba alın ve çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. Margarini, yumurtayı, maydanozu peynirin içine ilave edin ve hepsini karıştırın. Yufkadan parçalar kopartarak fincanın içine alın ve fincanın kenarlarından yufkanın uçlarını sarkıtın.İçine hazırladığınız kıymalı yada peynirli harçtan koyun, ama fazla iç koyarak yufkanın yırtılmamasına özen gösterin. Dikkatlice yapışmasına yetecek kadar sıvı yağ ile yağladığınız yufkanın kenarlarını kapatın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  dizin.Ters çevirdiğiniz böreklerin üzerine çırptığınız yumurtayı sürün ve susamı serperek 180 derece önceden ısıtımış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder