13 Mart 2012 Salı

SARIMSAKLI EKMEK

Malzemeler
1 adet ciabatta ekmeği (Francala ekmekte kullanabilirsiniz))
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz

Hazırlanışı
Ekmekleri 1 er cm kalınlığında dilimleyin. Fırınınızı ızgaraya ayarlayın ve en yüksek dereceye getirin.Sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kap içinde zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın.Hazırladığınız zeytinyağını dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürün ve ekmekleri fırın tepsisine dizin.Ekmeklerin üzerine rendelediğiniz parmesan peynirini ve ince kıydığınız maydanozu ekmeklerin üzerine eşit miktarda serpiştirin.Her dilimin üzerine minik parça tereyağı koyun. Fırının ızgarasında ekmekler kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder