Malzemeler
250 gr oda sicakliginda yumuşatılmış tereyağ
250 gr pudra sekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg un
200gr. bitter çikolata
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yoğrulan hamuru merdane yardimi ile 1,5-2 cm kalinlikta açın. Daha sonra poşet çayı hamurun üzerine yerleştirip kesin ve kurabiyelere şekil verin uç kısımlarına bir pipet yardımıyla ip takabilmek icin delik acin.(Hamurun bir kismini dilerseniz kurabiye kalibiyla sekillendirin yada istediginiz herhangi bir sekilde yapin.) 170 derece firinda yavas yavas pisirin. Firindan cikan ve soguttugunuz kurabiyeleri benmari usulu eritilmis cikolataya çapraz batirin. Cikolatalarinin donmasi icin yarim saat bekletin. Daha sonra herhangi istediginiz bir iple uc kisimlarindan baglayip servis yapin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder