1 litre süt
11 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı tozşeker
İri çekilmiş antep fıstığı
1 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağ
2 paket vanilya
Hazırlanışı
Tencereye süt,irmik,toz şeker,antep fıstığı ve vanilyayı ekleyip orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirmeye yakın tereyağını ekliyoruz. İçine strech film kapladığımız baton kek kalıbının en altına 1 sıra kakaolu bisküvi yerleştiriyoruz.Üzerine bir miktar irmikli karışımdan ekleyip tekrar bisküvi ve tekrar karışım şeklinde 4 kat yapıyoruz. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyup 2-3 saat bekletip kalıbı servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder